Aktiviteter

Aktiviteter Mörrum River Lodge

image
Fiske
Mörrumsån är världsberömt för sitt fiske efter lax och havsöring. Fiskare från hela världen kommer hit för att fajtas med sin drömfisk. Det finns ett flertal sträckor att välja bland beroende på säsong och väder. Säsongen för att fiska lax och havsöring i Mörrumsån är från mars – september.

Laxen i Mörrumsån är bland de största i världen och kan väga uppemot 30 kg. De största fiskarna kommer upp från havet i Maj, men det finns stor lax under hela fiskesäsongen.

Havsöringen, som också är bland de största i världen, finns i ån under hela fiskesäsongen. Dessa fantastiska fiskar kan väga uppemot 15 kg, och är fantastiska sportfiskar. Du kan fiska både med fluga eller med spinn, men Mörrumsåns karaktär gör att ån är mycket lämplig för flugfiske.

I havet finns det stora möjligheter att fiska gädda och havsöring, bästa månaderna är februari – april samt oktober och november.

image
Golf
För golfentusiasterna finns det fina golfbanor i Mörrum med omnejd. Ni bokar ert golfpaket på Mörrum River Lodge, och får då mycket bra priser och all bekvämlighet.

Karlshamns Golfklubb

Karlshamns GK är Blekinges enda 36-hålsanläggning vackert utlagd i naturen längs den berömda Mörrumsån. Den nya banan vars sista 9 hål som invigdes 2004 är lite trickigare än Gamla banan men har också storslagna vyer. Golfbanan ligger enbart 5 minuters bilfärd från Mörrum River Lodge

Boa Olofströms Golfklubb

Varierande öppen parkbana i lantlig miljö. Vacker bana med fantastisk utsikt från flera utslagsplatser. Här erbjuds en härlig golfupplevelse i Blekinges fina natur, Sveriges trädgård. Här finns ett café och ett övningsområde.

Boa är en intressant och utmanande parkbana, par 71, anlagd med omsorg i ett kuperat och mycket naturskönt landskap. Alltid god tillgänglighet året runt. Golfbilar att hyra.

Sölvesborg Golfklubb

Anläggningen ligger vid Sölvesborgsviken, på promenadavstånd från Sölvesborg. Golfbanan är en omväxlande park- seasidebana, par 72, som kallats “En undangömd pärla” och en miniatyr av Barsebäcks GCC. Här finns restaurang och övningsområde.

Banan är känd för att vara relativt lättspelad – främst till följd av att man alltid hittar bollen trots att banan kantas av tallar på ett flertal hål. Banan är oftast spelbar med sommargreener större delen av året. Den ligger naturskönt belägen längst in i Sölvesborgsviken med utsikt över staden från de avslutande hålen.

Anläggningen är komplett med drivingrange, träningsområde, shop, restaurang. Sölvesborgs Golfklubb är med på topp 50 listan över Sveriges bästa banor 2013. 1:a plats i Blekinge. Det finns golfbilar att hyra.

Jakt

Blekinge och Norra Skåne har ett flertal fina jaktmöjligheter. Kontakta oss för mer info!

SvenskaEnglishDeutsch